Pečené husí stehno s celerovým salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Pečené husí stehno s celerovým salátem Foto:
Pečené husí stehno s celerovým salátem
Foto: KitchenStory.cz

Místo klasické kombinace se zelím a bramborovým knedlíkem vyzkoušejte tak trochu odlehčenou verzi a to s celerovým salátem. Je odlehčená i časově – salát máte hotový během několika minut a maso se v klidu peče v troubě!

Recept

Husí stehna s hrachem a kroupami  Foto:

Husí stehna s hrachem a kroupami (v šouletu)

Časem prověřené jídlo původem ze židovské kuchyně vás obrní proti zimě i nepřízni osudu. Jeho vzdálenou ozvěnu najdeme i ve francouzské venkovské kuchyni – s fazolemi...
Suroviny
husí stehna 2 ks
husí sádlo (případně vepřové) 3 lžíce
Celerový salát:
menší celer 1/4 ks
řapíkatý celer 2 stonky
menší jablko 1 ks
menší hrst bílých hroznů
dijonská hořčice 2 lžíce
med 2 lžíce
pár kapek citronové šťávy
hladkolistá petržel 1/2 hrst
hrst vlašských ořechů
sůl, pepř
Postup
1

Troubu rozehřejte na 180 °C.

2

Husí stehna dobře osolte, opepřete a dejte do menšího pekáčku spolu s kachním sádlem. Přikryjte alobalem a vložte do trouby. Po polovině doby pečení odkryjte a nechte opéct dozlatova.

3

Vytvořte zálivku smícháním dijonské hořčice, medu a olivového oleje. Je třeba ji dochutit šťávou z citronu podle chuti a solí a pepřem.

4

Celer očistěte, poté nakrájejte na tenké plátky a ty dále na cca 4–5 cm tenké proužky. To stejné udělejte i s jablkem. Řapíkatý celer nakrájejte také na tenké plátky a bílé hrozny přepulte. Všechno dejte do mísy a dobře promíchejte se zálivkou, aby se dostala ke každému kousku.

5

K celerovému salátu přidejte nasekanou hladkolistou petržel a vlašské ořechy.

6

Upečené husí stehno servírujte na celerovém salátu.

Pečené husí stehno s celerovým salátem 2 Foto: Pečené husí stehno s celerovým salátem; foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama