Pečené cuketové hranolky s parmazánem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečené cuketové hranolky s parmazánem  Foto:
Pečené cuketové hranolky s parmazánem
Foto: All

Zvrchu křupavé a uvnitř vláčné... Tyhle báječné cuketové hranolky si budete připravovat znovu a znovu. Jsou skvělé jako příloha ke grilovanému masu, ale i jako samostatná chuťovka s oblíbeným jogurtovým dipem.

Suroviny
mladé cukety, podélně rozčtvrcené 4 ks
strouhaný parmazán 1/2 hrnku
sušený tymián 1/2 lžičky
sušené oregano 1/2 lžičky
sušená bazalka 1/2 lžičky
sušený granulovaný česnek 1/4 lžičky
vločková sůl
čerstvě namletý černý pepř
olivový olej 2 lžíce
hladkolistá petržel, nasekaná 2 lžíce
Postup
1

Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Plech vymažte olejem a vyložte pečicím papírem.

2

V malé misce smíchejte parmazán, sušené bylinky, česnek, sůl a pepř.

3

Na plech rozložte cukety řeznou částí nahoru. Pokapejte olivovým olejem a zasypte paramazánovou směsí. Plech vložte do rozpálené trouby a pečte asi 15 minut, až budou cukety měkké. Poté zapněte gril na nejvyšší výkon a grilujte 2–3 minuty, až bude povrch pěkně křupavý.

4

Podávejte ihned, posypané čerstvou petrželí.

Pečené cuketové hranolky s parmazánem 2 Foto:

Pečené cuketové hranolky s parmazánem 3 Foto:

Pečené cuketové hranolky s parmazánem  Foto:

Pečené cuketové hranolky s parmazánem

Videa

reklama

reklama