Pečené broskve s gorgonzolou

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Pečené broskve s gorgonzolou Foto:
Pečené broskve s gorgonzolou
Foto: profimedia.cz

Můžete použít také nektarinky nebo vyzrálé meruňky. Pokud by se vám nedařilo z nich vyndat pecky, pečte je i s nimi a vyndejte je po upečení.

Suroviny
zralé broskve 6 ks
máslo 30 g
krémová gorgonzola 150 g
pistáciové oříšky 30 g
med k podávání
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C. Do malého mělkého pekáče rozložte broskve rozříznutou stranou nahoru. Na každou naneste trochu másla. Pečte 15 minut.

2

Půlky broskví se slitou růžovou šťávou a kydancem sýra navrchu posypte oříšky a pokapejte medem.

Pečené broskve s gorgonzolou Foto:

Pečené broskve s gorgonzolou, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama