Pečené brambory se slaninou a kukuřicí

Doba přípravy:
Počet porcí: 6-12
Pečené brambory se slaninou a kukuřicí Foto:
Pečené brambory se slaninou a kukuřicí
Foto: isifa.com

Pokud chcete připravit svým hostům sytý předkrm, vyzkoušejte tento recept. Brambory naplněné směsí slaniny a kukuřice budou jistě všem chutnat.

Suroviny
velké brambory 6 ks
prorostlá uzená slanina 12 plátků
olivový olej 1 lžíce
crème fraîche 4 lžíce
sladká kukuřice 200 g
jarní cibulka 1 svazek
nasekaná čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
1

Předehřejte troubu na 200°C, u plynové na stupeň 6.

2

Brambory omyjte, propíchejte je vidličkou a pečte je 1–1½ hodiny, až budou na stisknutí měkké. Vyndejte je z trouby a uchovejte je teplé.

3

Slaninu nakrájenou na kostičky opražte na pánvi s olejem. Až bude křupavá, vyndejte ji z pánve a osušte na papírové utěrce.

4

Brambory rozpulte, vydlabejte dužinu a dejte ji do mísy. Vybrané slupky dejte na pekáč. Do brambor přidejte creme fraiche a vytvořte hladkou kaši. Vmíchejte slaninu, kukuřici, jarní cibulku nakrájenou na kolečka a ochuťte. Směs lžící přendejte zpět do slupek.

5

Vraťte brambory do trouby a pečte asi 15 minut, až náplň začne zlátnout. Vyndejte je z trouby, ozdobte čerstvou petrželkou a hned podávejte.

Pečené brambory se slaninou a kukuřicí Foto:

Pečené brambory se slaninou a kukuřicí                                                                   Foto:isifa.com

Videa

reklama

reklama