Pečené avokádové hranolky s limetovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečené avokádové hranolky s limetovou omáčkou  Foto:
Pečené avokádové hranolky s limetovou omáčkou
Foto: Lahodně s Ellou a přáteli

Tyto hranolky jsou naprosto netušený zázrak, momentálně představují moji nejzamilovanější úpravu avokáda a nabízejí příjemnou obměnu hranolků z batátů. Miluji kontrast mezi měkkými, krémovitými kousky avokáda ve středu a křehkostí a křupavostí chilli obalu na povrchu.

Vynikající jsou namočené do omáčky z limety, koriandru a kešu ořechů.

Další originální zdravé recepty z nové kuchařky Elly Wodward najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...
Suroviny
Hranolky:
cizrnová mouka 35 g
mandlové nebo jiné rostlinné mléko 50 ml
sezamový olej 1 lžíce
mleté mandle 110 g
sezamová semínka 35 g
kajenský pepř 1/4 lžičky
sůl 1/2 lžičky
čerstvě mletý černý pepř 1/4 lžičky
mletá sladká paprika 1/2 lžičky
lahůdkové droždí 2 lžíce
chilli koření 1/4 lžičky
chilli vločky 1 lžička
zralá pevná avokáda 2 ks
Omáčka:
kešu ořechy namočené 3 hodiny předem 80 g
šťáva z 2 a 1/2 limet
čerstvý koriandr 3 snítky
olivový olej 2 lžíce
jablečný ocet 1 lžíce
čerstvá máta 2 snítky
špetka soli
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. Hlubší plech vyložte pečicím papírem.

2

Do jedné misky nasypte cizrnovou mouku. V druhé smíchejte mandlové mléko a sezamový olej. Ve třetí promíchejte mleté mandle, sezamová semínka, kajenský pepř, sůl, pepř, sladkou papriku, droždí a oba druhy chilli koření.

3

Avokádo podélně rozpulte, vyjměte pecku, oloupejte a podélně nakrájejte na hranolky. Každý nejprve důkladně obalte v cizrnové mouce, pak ponořte do mléka s olejem a nakonec obalte v pikantní mandlové směsi. Položte na připravený plech a pečte 20 minut. Po 10 minutách hranolky obraťte. Upečené hranolky vyjměte z trouby a nechte 20 minut chladnout, aby byly křupavější.

4

Mezitím připravte omáčku. Ořechy slijte a vsypte je do mixéru. Přidejte 4 lžíce vody a ostatní suroviny a rozmixujte dohladka. Avokádové hranolky namáčejte do omáčky.

Pečené avokádové hranolky s limetovou omáčkou  Foto: Pečené avokádové hranolky s limetovou omáčkou; foto: Lahodně s Ellou a přáteli

Lahodně s Ellou a přáteli Foto:

LAHODNĚ S ELLOU A PŘÁTELI

Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

V nakladatelství Omega vyšlo v květnu a má 288 stran.

Videa

reklama

reklama