Pečená vejce s houbami

Doba přípravy:
Počet porcí: 3
Pečená vejce s houbami Foto:
Pečená vejce s houbami
Foto: KitchenAid

Podzim je ideální období k tomu, zavřít se do kuchyně a tvořit – spotřebovat sezonní úlovky z lesa i zahrádky, relaxovat a hlavně: pořádně se najíst!

Suroviny
vejce z volného chovu 6 ks
velká červená cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
máslo 1/4 kostky
žampiony Portobello 3 klobouky
uzená kýta 200 g
pažitka, nasekaná 1 hrst
mořská sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Rozehřejte troubu na maximum a v mezičase si připravte 3 vymazané žáruvzdorné keramické misky.

2

Na pánvi s rozehřátým máslem pomalu opečte nakrájenou cibuli a utřený stroužek česneku – kdybychom ho opékali rychle, zhořkne. Pak přidejte na větší kousky nakrájené houby.

3

Jakmile houby získají zlatavý povrch, přidejte kostičky uzeného a půlená cherry rajčata. Celou směs osolte, opepřete a rozdělte do misek. Do každé vyklepněte 2 vejce a dejte péct.

4

Jakmile se vejce zatáhnou, vyndejte misky ven a nechte dojít. Důležité je vejce nepřepéct, aby žloutky zůstaly tekuté. Dochuťte solí, pepřem a pažitkou. Podávejte s opečeným chlebem.

Pečená vejce s houbami 2 Foto: Pečená vejce s houbami; foto: KitchenAid

Videa

reklama

reklama