Pečená selečí kýta

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečená selečí kýta Foto:
Pečená selečí kýta
Foto: Hermína / Prima

Ideální jídlo na velké oslavy. Selečí kýtu prošpikovanou voňavým rozmarýnem můžete ke konci potřít medem a vytvoříte tak krásně karamelizovanou krustu.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 3. dílu s tématem VEPŘOVÉ MASO najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
selečí kýta
mrkev
celer
šalotka
bílé víno
sůl
mletý kmín
rozmarýn
Postup
1

Vykostěnou selečí kýtu okořeňte solí, pepřem a mletým kmínem, prošpikujte rozmarýnem. Kýtu svažte provázkem.

2

Do pekáče dejte přepůlenou mrkev, petržel, celer, paličku česneku a šalotky. Na zeleninu položte maso, podlijte bílým vínem, zakápněte olivovým olejem, přikryjte poklicí a pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C asi hodinku a půl.

3

Po hodině z pekáče sundejte poklici a nechte kůži vypéct dozlatova. Můžete ji také potřít troškou medu, bude krásně karamelizovaná.

Pečená selečí kýta Foto: Hermína / Prima

Pečená selečí kýta. Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama