Pečená kuřecí stehna v parmazánové strouhance

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečená kuřecí stehna v parmazánové strouhance Foto:
Pečená kuřecí stehna v parmazánové strouhance
Foto: Coolinářka

Jestli vám občas chybí inspirace, jak originálně a hlavně chutně připravit kuře, zkuste tento recept! Zvládne ho úplně každý a troufáme si tvrdit, že i u vás bude mít úspěch!

Suroviny
kuřecí stehna 4 ks
bílý jogurt 1 kelímek
plocholistá petržel 1 hrst
česnek 2 stroužky
strouhaný parmazán 1/2 hrnku
strouhanka 1/2 hrnku
sůl
Postup
1

V bílém jogurtu rozmíchejte nasekané lístky plocholisté petržele a nadrcený česnek, trochu směs osolte. Kuřecí stehna či rozporcované kuře lehce osolte a obalte v jogurtové směsi. Kuře nechte 2–3 hodinky v jogurtu odpočívat, díky němu krásně zkřehne.

2

Strouhanku smíchejte se strouhaným parmazánem a jednotlivé porce, hojně pokryté jogurtovou směsí, v ní obalte. Takto připravené kuře naskládejte do máslem vymazaného pekáče a na jednotlivé porce položte 1 lžičku másla. Přiklopte je a dejte péct asi na 70 minut na 180 stupňů. Asi po 30 minutách kuře podlijte asi 50 ml vody. Po 70 minutách sundejte z pekáče pokličku a dopékejte ho pod grilem na 200 stupňů do zlatova. Během toho kuřecí maso přelévejte výpekem.

3

Podávejte například s bramborovou kaší.

Pečená kuřecí stehna v parmazánové strouhance Foto:

Pečená kuřecí stehna v parmazánové strouhance, foto: Coolinářka

Coolinářka Foto: Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Videa

reklama

reklama