Pečená dýně s medem a ořechy

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Pečená dýně s medem a ořechy Foto:
Pečená dýně s medem a ořechy
Foto: Pěkně vypečený blog

Z dýní nemusíte připravovat jen krémové polévky. Skvěle jsou pečené naslano, ale i nasladko – například s ořechy a medem!

Další báječné recepty z dýně najdete v našem speciálu:

Suroviny
dýně Hokkaidó 1 ks
neloupané mandle, lehce nasekané 100 g
vlašské ořechy, lehce nasekané 100 g
tekutý med 5 lžic
rozpuštěné máslo 40 g
himálajská sůl cca 1/2 lžičky
sušený tymián cca 1/2 lžičky
Postup
1

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C a připravte si větší zapékací mísu.

2

Dýni umyjte, vydlabte semínka a nakrájejte ji na klínky. Všechny ostatní ingredience – mandle, ořechy, med, sůl, tymián a máslo – smíchejte dohromady.

3

Do zapékací mísy rozložte klínky dýně a na ně připravenou oříškovou směs. Pečte na 180 °C 15 minut, poté stáhněte stupně na 165 a pečte dalších 30 minut. Během pečení dýně polévejte máslem a medem, který při zapékání steče do mísy. Při pečení zohledněte zkušenosti s vlastní troubou, dýně hlídejte a v případě potřeby ke konci zakryjte alobalem, aby se nespálily.

Pečená dýně s medem a ořechy 2 Foto: Pečená dýně s medem a ořechy; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog  

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama