Pečená cuketa na chleba

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Pečená cuketa na chleba Foto:
Pečená cuketa na chleba
Foto: Pěkně vypečený blog

Pečená cuketa na chleba je vynikajícím doplňkem k letním večerním sedánkům, grilovačkám, ale výborná je i pod maso při pečení. Také ji můžete využít jako jedlý dárek, který bude mít zaručeně úspěch.

Suroviny
cuketa 1,5 kg
cibule 5 ks
česnek 10 stroužků
sůl 3 lžičky
třtinový cukr 3 lžíce
worchestrová omáčka 6 lžic
červený vinný ocet 2 lžíce
sugo Toscana Alnatura (prodává DM drogerie) 1 ks
čerstvě namletý pepř 1/2 lžičky
Postup
1

Na olivovém oleji zpěňte cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky spolu s česnekem, které očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Mezitím oloupejte, očistěte od semen a na hrubém struhadle nastrouhejte cukety, přidejte je k cibuli a česneku, osolte a chviličku promíchejte. Poté přidejte cukr, vinný ocet, rajčatové sugo, protlak, worchester, pepř a vše společně zamíchejte.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Do vyššího plechu rozprostřete pečicí papír, který ustřihněte tak, aby vytvořil dostatečně vysoké okraje. Připravenou směs přeneste na plech a dejte na 40 minut do trouby. Během této doby jednou nebo dvakrát směs promíchejte.

3

Po upečení plňte cukeťačku do horkých sklenic, které pevně uzavřete, dejte dnem vzhůru a nechte přikryté pod ručníkem vystydnout do druhého dne. Poté skladujte ve spíži, popřípadě ve sklepě, otevřené pak v lednici.

Pečená cuketa na chleba Foto:

Pečená cuketa na chleba Foto:

Pečená cuketa na chleba, foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama