Pečená červená rýže

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Pečená červená rýže Foto:
Pečená červená rýže
Foto: All

Tradiční brazilské jídlo, které je perfektní, pokud čekáte hodně strávníků.

Suroviny
dlouhozrnná rýže, propláchnutá a okapaná 250 g
olej 2 lžíce
cibule, nasekaná najemno 1 ks
česnek nasekaný 1 stroužek
rajčata zbavená slupek, zrnek a nasekaná na kousky 3 ks
sušené oregano 1 lžička
kajenský pepř 1/2 lžičky
sůl
nastrouhaný čedar 60 g
Postup
1

V osolené vodě vařte rýži 5 minut. Propláchněte ji, nechte okapat a dejte stranou.

2

Rozehřejte ve velkém hrnci olej a opékejte cibuli, dokud nezměkne. Přidejte zbývající ingredience kromě sýra. Přidejte rýži a vše promíchejte.

3

Přendejte do zapékací mísy a posypte sýrem. Pečte při 190°C 15 minut. Před podáváním ještě nechte sýr zhnědnout pod grilem.

Videa

reklama

reklama