Pavlova s maracujou a mangem

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 dort
Pavlova s maracujou a mangem Foto:
Pavlova s maracujou a mangem
Foto: Výpečky.com

Světoznámý dezert Pavlova byl vytvořen speciáoně pro balerínu Annu Pavlovu a podával se s kiwi. Sněhovou pusinku ale můžete doplnit i jiným ovocem. Právě příjemnou nakyslou chuť ovoce s kombinací sladkého korpusu si zamiluje každý.

Suroviny
bílky z cca 4 vajec 150 ml
kukuřičný škrob 2 lžíce
bílý vinný ocet 1 lžíce
sůl 1 špetka
Na ozdobení:
smetana ke šlehání 250 ml
dužina ze 4 plodů maracuji
zralé mango nakrájené na kostičky 1 ks
Postup
1

Do bílkům jsem přidejte špetku soli a vše vyšlehejte do hustého sněhu. Za stálého šlehání po lžících postupně přidávejte cukr, to vše při nejvyšší rychlosti. Následně prosátou škrobovou moučku a nakonec ocet.

2

Připravené těsto navršte na pečící papír do tvaru kolečka (jedno velké a dvě malé). Po okrajích by mělo být těsto vyšší než uprostřed, to aby šlehačka s ovocem lépe držela.

3

Troubu předehřejte na 150 °C, ale korpus pečte na 120 °C po dobu 80 minut. Je to spíš takové sušení.

4

Po upečení korpus nechte vychladnou v troubě. Teplota pečení je orientační, každá trouba peče jinak, takže je potřeba zkoušet. Pavlova by měla zůstat po upečení bílá, na povrchu křupavá a uvnitř vláčná.

5

Na vychladlý korpus navršte ušlehanou šlehačku bez cukru, pak mango a nakonec vše zakapejte maracujou. Je lepší dort podávat hned. Jinak korpus bez šlehačky vydrží 2 dny.

Pavlova s maracujou a mangem Foto: Výpečky.com

Pavlova s maracujou a mangem, Foto: Výpečky.com

 

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Máte rádi mango? Vyzkoušejte i další recepty s tímto lahodným ovocem:

Recept

Mangový sorbet Foto: isifa.com

Mangový sorbet

Tenhle sorbet má krémovou strukturu skoro jako smetanová zmrzlina. Exotická a plná chuť manga přinese vašim chuťovým buňkám doslova slast.

Recept

Muffiny s mangem, malinami, polentou a ořechy Foto: isifa.com

Muffiny s mangem, malinami, polentou a ořechy

V tomto moučníku nejsou žádná vejce a díky použité polentě si užijete křupavou strukturu. Těsto se hodí nejen na muffiny, můžete ho upéct i v dortové formě.

Recept

Čokoládová křupka s mascarpone a ovocem Foto: isifa.com

Čokoládová křupka s mascarpone a ovocem

Lehký nepečený dort s mascarpone a ovocem vám bude zaručeně chutnat. A navíc není náročný na přípravu, takže je to ideální adept na nejoblíbenější moučník vaší rodiny:)

Videa

reklama

reklama