Pavlova s jahodami a mučenkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Pavlova s jahodami Foto:
Pavlova s jahodami
Foto: isifa.com

Vyzkoušejte báječný dezert, který je nejen působivý na pohled, ale i skvěle chutná. Sněhová pusinka se rozplývá na jazyku a sytá chuť ovoce přivolává léto...

Suroviny
vejce 8 ks
sůl špetka
kukuřičný škrob 10 ml
bílý vinný ocet 5 ml
vanilková esence 5 ml
šlehačka 250 ml
jahody 250 g
mučenka (maracuja) 4–6 plodů
Postup
1

Nejprve si nechte předehřát troubu na 180 ˚C.

2

V míse důkladně prošlehejte bílky s polovinou cukru a špetkou soli, až bude hmota dokonale hladká. Postupně přidávejte i zbytek cukru a šlehejte, dokud nebude sníh velmi pevný a lesklý. Do směsi přidejte kukuřičný škrob, kypřicí prášek, ocet a vanilkovou esenci a vše jemně zapracujte.

3

Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete pusinkovou směs ve tvaru kola. Plech vložte do vyhřáté trouby a teplotu hned snižte na 150 ˚C. Pečte 1 1/2 hodiny, poté troubu vypněte a pusinku nechte úplně vychladnout.

4

Před podáváním přemístěte pusinku na velký talíř. Ušlehejte pevnou šlehačku a naneste ji na dezert. Navrch dejte nakrájené jahody a dužinu z mučenky.

Videa

reklama

reklama