Pastýřský koláč – Shepherd´s pie

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pastýřský koláč - Shepherd´s pie  Foto:
Pastýřský koláč - Shepherd´s pie
Foto: archiv Pražské řeznictví

Klasické anglické jídlo z jednoho pekáče kombinuje šťavnaté mleté maso a křupavou bramborovou krustu. Příprava je jednoduchá a výsledek určitě nadchne celou rodinu.

Článek

25 nápadů, co připravit z mletého masa Foto:

25 nápadů, co připravit z mletého masa

Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Výhodou je velmi rychlá příprava a široká možnost využití. Přesvědčte se o tom sami, máme pro vás hned 25 důkazů :)
Suroviny
olivový olej 1 lžíce
cibule 1 ks
mrkev 1 ks
řapíkatý celer 2 řapíky
mleté hovězí maso 500 g
sůl a čerstvě namletý pepř
hladká mouka 2 lžíce
hovězí vývar 500 ml
velké brambory 4 ks
mléko 125 ml
máslo 1 lžíce
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupanou cibuli, mrkev a celer nakrájejte nadrobno. Na větší pánvi rozehřejte olej. Cibuli nechte zesklovatět, přidejte mrkev a celer a restujte 5 minut. Přidejte mleté maso, pořádně rozmíchejte a restujte dalších 5 minut.

2

Přisypte mouku a nechte 2 minuty, dokud se směs nespojí. Přilijte vývar, rajčatový protlak, promíchejte a přidejte bobkový list. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte zhruba 30 minut vařit, dokud směs nezhoustne. Osolte a opepřete.

3

Mezitím oloupejte a uvařte brambory. Slijte a rozmačkejte. Přilijte teplé mléko, přidejte máslo, osolte a opepřete a promíchejte.

4

Do menšího pekáčku (cca 2 l) dejte masovou směs a navrch rozmačkané brambory a pomocí lžíce rozprostřete po celé ploše pekáčku. Dejte na 20 minut zapéct a podávejte.

Pastýřský koláč - Shepherd´s pie  Foto: Pastýřský koláč – Shepherd´s pie; foto: archiv Pražské řeznictví

Článek

Šťouchané brambory s cibulkou a se škvarky Foto:

10 nejlepších receptů na výtečné šťouchané brambory

Šťouchané brambory patří mezi nejoblíbenější přílohy k masovým pečínkám, rybám i k uzeninám. Není divu – brambory mají příjemně neutrální chuť, která se dá jednoduše...

Videa

reklama

reklama