Pastinákové pikantní smaženky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pastinákové pikantní smaženky Foto:
Pastinákové pikantní smaženky
Foto: Gurmet

Kořenová zelenina zasytí, posílí, nezruinuje peněženku a zdravě proloží masitý jídelníček. Nasládlý pastinák příjemně vyvažují říznější příchutě, dobře si rozumí s celou řadou dipů. Také křupavý obal mu prospěje.

Suroviny
velké pastináky 4 ks
vejce 1 ks
trochu mléka
kukuřičná mouka 1/2 hrnku
špetka kurkumy
mleté chilli 1/2 lžičky
lístky čerstvého koriandru 1 vrchovatá lžíce
rostlinný olej na smažení
sůl
Postup
1

Pastináky uvařte v osolené vodě doměkka, ale nepřevařte je. Dobře je osušte.

2

V misce našlehejte vejce s kukuřičnou moukou, kurkumou, chilli a nasekaným koriandrem a podle potřeby nařeďte mlékem tak, aby vzniklo těstíčko s konzistencí husté smetany.

3

V pánvi pořádně rozehřejte olej. Pastinák namáčejte v těstíčku a usmažte dozlatova. Přebytečný tuk nechte okapat na papírových utěrkách.

4

Prima tip: Podávejte třeba s majonézou, ochucenou jemně nasekanou chilli papričkou, pepřem, hrubou solí a pár kapkami limetky (majonéza může být odlehčena jogurtem).

Gurmet - říjen 2013Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Na 100 stránkách říjnového čísla Gurmetu najdete kromě snadných a rychlých jídel na každý všední den v týdnu také recepty na báječné masové pečínky, které proslavily českou kuchyni.

Ochutnat můžete i speciality z jižních Čech, včetně candáta s kulajdou. Přípravou této lahůdky vás krok za krokem provede šéfkuchař pražského hotelu Mandarin Oriental Jiří Štift. Naučíte se také skvělé sladkosti a s dětmi můžete upéct brambory ve žhavém popelu.

A protože právě rostou houby, poradíme vám, jak je lahodně zužitkovat v kuchyni. Za dobrým jídlem do ciziny tentokrát pojedeme k našim sousedům – na Slovensko. Myslíte si, že kořenová zelenina patří jen do polévky? Naše recepty vám dají návod, jak si na ní pochutnat také jinak.

Objednejte si půlroční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 150 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama