Paštika z uzené makrely

Doba přípravy:
Paštika z uzené makrely Foto:
Paštika z uzené makrely
Foto: Pradobroty.cz

Tato rybí paštika je příjemně sytá a díky chilli papričce i (lehce) pálivá, takže vás rozhodně "prohřeje". Dejte si ale záležet na výběru kvalitního čerstvého pečiva, bez toho by to rozhodně nešlo!

Suroviny
uzená makrela (maso bez kostí) 200 g
malá chilli paprička 1 ks
česnek 1 stroužek
lístky koriandru 3 lžíce
malá červená cibule 1 ks
šťáva z limetky 2 lžíce
sůl, pepř
Postup
1

Rybu zbavíme kůže a maso rukama rozdrobíme na kousky, kosti odstraníme. Rybu vložíme do misky. Chilli papričku zbavíme semen a nasekáme nadrobno a přidáme k rybě. Česnek prolisujeme do misky a přidáme i nasekaný koriandr a zakysanou smetanu. Vidličkou promícháme dohladka.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno a společně s limetkovou šťávou přidáme k masové směsi. Osolíme, opepříme a promícháme. Vložíme do lednice na minimálně dvě hodiny (paštika ztuhne a nebude tak měkká).

3

Podáváme s chlebem, vekou nebo opečeným toustem a čerstvou zeleninou.

Paštika z uzené makrely 2 Foto:

Paštika z uzené makrely; foto: Pradobroty.cz 

Pradobroty Foto:

Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Videa

reklama

reklama