Paštika z kuřecích jater s houbami shiitake

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Paštika z kuřecích jater s houbami shitake Foto:
Paštika z kuřecích jater s houbami shitake
Foto: Just Spice

Jemná paštika z kuřecích jater s houbami shiitake a přelitá lahodnou omáčkou, která ji dodá ten pravý šmrnc.

Suroviny
kuřecí játra 500 g
máslo pokojové teploty 200 g
malá cibule jemně posekaná 1 ks
drobně pokrájené čerstvé shiitake 200 g
pomerančový likér 60 ml
sůl
badyán 1–2 hvězdičky
kuřecí vývar 80 ml
prášková želatina 1/2 lžičky
Postup
1

Pečlivě očistěte játra, omyjte je studenou vodou a dobře osušte.

2

Na pánvi rozehřejte lžíci másla. Opékejte játra, dokud nebudou na povrchu pěkně zlatavá a uvnitř ještě růžová. Raději to udělejte nadvakrát, půjde to líp. Odložte je.

3

V pánvi opékejte cibuli 3 minuty do měkka, přisypte houby a smažte ještě 3 minuty. Přidejte játra a likér a smažte ještě minutu. Odstavte.

4

Po částech směs rozmixujte dohladka. V mixéru směs dobře spojte se zbylým máslem. Dochuťte solí a pepřem.

5

Rozdělte paštiku do několika menších misek nebo ji celou dejte do jedné větší. Ozdobte hvězdičkami badyánu a nechte 30 minut zakrytou fólií chladit v lednici.

6

V malém kastrůlku přiveďte k varu sójovou omáčku s vývarem. Odstavte, důkladně vmíchejte želatinu než se rozpustí. Směs opatrně nalijte na paštiku a nechte alespoň 6 hodin chladit.

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Vyzkoušejte i další recepty na domácí paštiku:

Recept

Janina kachní paštika Foto: archiv Gurmet

Janina kachní paštika

Připravit si doma paštiku je možná trochu náročnější, ale ten výsledek... ten tedy stojí za to!

Recept

Domácí paštika se šalvějí  Foto: Když vaří táta

Domácí paštika se šalvějí

Výhoda domácí paštiky spočívá hlavně v tom, že přesně víte, co obsahuje :) A nesporným kladem je i to, že si ji můžete připravit přesně podle své chuti. Příprava není ...

Videa

reklama

reklama