Parmice plněné pomerančem a bobkovým listem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Parmice plněné pomerančem a bobkovým listem Foto:
Parmice plněné pomerančem a bobkovým listem
Foto: archiv Gurmet

Řecká kuchyně oplývá zeleninou, bylinkami, bílým masem a hlavně rybami. Jak by ne, když mají Řekové jejich zdroj přímo u nosu.

Suroviny
parmice (nebo větší sardinky) 4 ks
sůl
Postup
1

Troubu rozehřejte na teplotu 200 ºC. Vykuchané ryby očistěte, zbavte šupin a naplňte několika plátky pomeranče a bobkovým listem. Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a potřete olivovým olejem.

2

Plech vložte do trouby a ryby pečte asi 6 minut po každé straně (podle velikosti).

3

Ryby před podáváním pokapejte zbylou pomerančovou šťávou, osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem a podávejte s opečeným pita chlebem nebo bagetou.

4

PRIMA TIP: Stejně můžete naplnit i jiné rybky a ogrilovat je na dřevěném uhlí. Jen by měly být velké do 30 cm, aby se za pár minut dobře propekly.

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama