Parmezánové keksy s mákem a sezamem

Doba přípravy:
Počet porcí: 25–30 kousků
Parmezánové keksy s mákem a sezamem Foto:
Parmezánové keksy s mákem a sezamem
Foto: isifa.com

Tyto slané keksy jsou nejen skvělou alternativou k různým chipsům a oříškům při sledování televize, ale můžete si je připravit dopředu a nezaskočí vás žádná nečekaná návštěva.

Suroviny
nesolené máslo 100 g
sůl 1 špetka
kajenský pepř 1 špetka
parmezán, nastrouhaný najemno 100 g
vejce 1 ks
maková semínka 1 lžíce
sezamová semínka 1 lžíce
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C, u plynové na stupeň 4. Do robota dejte mouku, máslo, sůl, pepř a většinu parmezánu. Mixujte, dokud se všechny ingredience nespojí – bude-li těsto příliš měkké, zabalte je do fólie a v lednici je nechte vychladit, aby se s ním dalo pracovat.

2

Těsto rozválejte na 2 tenké obdélníky, nakrájejte na kousky asi 3 x 7 cm a položte je na plechy. Nechte je před pečením asi 10 minut chladit.

3

Potřete je našlehaným vejcem a posypte zbylým parmezánem a semínky – použijte maková asi na polovinu a sezamová na druhou.

4

Pečte keksy 10–15 minut, až budou lehce nazlátlé. Plechy v troubě otočte, bude-li potřeba.

5

Vyndejte plechy z trouby a keksy nechte vychladnout pár minut na nich, potom je přendejte na mřížku, aby úplně vystydly. Ve vzduchotěsné krabici vydrží týden.

Parmezánové keksy s mákem a sezamem Foto:

Parmezánové keksy s mákem a sezamem, foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama