Paprikové risotto s dýní

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Paprikové  risotto s dýní Foto:
Paprikové risotto s dýní
Foto: isifa.com

Ideální jídlo z jednoho hrnce, kterým snadno a rychle nasytíte celou rodinu.

Suroviny
cibule 1 ks
rýže na rizoto (Arborio nebo Carnarolli) 250 g
menší máslová dýně 1 ks
červená paprika
strouhaný parmazán 45 g
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli na tenké plátky a restujte asi 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte rýži a minutu ji důkladně promíchávejte, potom přidejte 600 ml vřelé vody a oloupanou dýni nakrájenou na malé kousky (bez semínek).

2

Za občasného míchání vařte na střední teplotě asi 10 minut, dokud se všechna tekutina skoro neabsorbuje. Přidejte dalších 300 ml horké vody a proužky červené papriky a vařte asi 15 minut, až bude dýně měkká. Podle potřeby přilijte vodu. Rizoto nechte pár minut před podáváním odpočinout.

3

Vmíchejte polovinu parmazánu, dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané zbytkem parmazánu, pokapané olivovým olejem a posněžené čerstvě namletým černým pepřem.

4

PRIMA TIP: Toto risotto můžete navíc dochutit česnekem, bílým vínem a přidáním čerstvých bylinek.

Paprikové  risotto s dýní Foto:

Paprikové risotto s dýní                                                                                       Foto: isifa.com

Další skvělé recepty nejen z dýně najdete v našem novém časopise:

Článek

Časopis Prima FRESH  Foto:

PŘEKVAPENÍ! Vydáváme časopis Prima FRESH

Kulinární web Prima Fresh spatřil světlo světa před rokem a půl a za tu dobu už si získal své stálé čtenáře. Proto jsme se rozhodli nadělit jim i sobě první letošní...
Videa

reklama

reklama

\n