Papriková omeleta

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Papriková omeleta Foto:
Papriková omeleta
Foto: Dva italští gurmáni jedí po italsku

„Frittata di peperoni je jedno z jídel, která mi nejvíce připomínají dětství a maminčinu kuchyni. Tuto omeletu jsme brávali na piknik. Nejdůležitější je nejprve dobře prohřát papriky, získají tak výraznější chuť. Sladké papriky dušené tímto způsobem můžete použít také jako přílohu.“ Carluccio

Suroviny
červené a žluté papriky 900 g
česnek 3 stroužky
bílý vinný ocet 2 lžíce
vejce 12 ks
sůl
čerstvě umletý černý pepř
Postup
1

V 25cm pánvi rozehřejte 5 lžic oleje a osmahněte v něm plátky papriky. Občas promíchejte a smažte (asi 10 minut), dokud paprika nezačne na okrajích karamelizovat. Přidejte česnek nakrájený na plátky a opatrně ho osmahněte. Dejte pozor, aby se nepřipálil. Přidejte ocet a míchejte, dokud se neodpaří. Stáhněte z hořáku, papriky nechte v pánvi.

2

V misce našlehejte vejce a ochuťte je solí a pepřem.

3

Pánev vraťte na hořák, přidejte zbývající olej a do pánve nalijte rozšlehaná vejce. Smažte a opatrně míchejte vařečkou (asi 5 minut), dokud omeleta zespodu neztuhne. Pomocí mělkého talíře nebo pokličky ji otočte. Omeletu vraťte zpět do pánve, tuhou stranou vzhůru. Smažte ještě 5 minut, dokud omeleta nezhnědne i z druhé strany. Nakrájejte ji na výseče a podávejte se salátem, teplou nebo studenou.

Papriková omeleta Foto: Dva italští gurmáni jedí po italsku

Papriková omeleta. Foto: Dva italští gurmáni jedí po italsku

 

Dva italští gurmáni jedí po italsku

Dva italští gurmáni jedí po italskuDva italští gurmáni se vracejí do rodné Itálie. Uznávaní kuchaři a dlouholetí přátelé Antonio Carluccio a Gennaro Contaldo v něm čtenáře seznamují s nádhernou krajinou, tradicemi a lahodným jídlem italských hor, pobřeží a úrodných plání.

Jídlo je asi nejdůležitější věcí v životě každého Itala, a ať se děje cokoliv, musí se vařit, kvalita surovin musí být perfektní a jejich příprava bezchybná,“ píší Carluccio a Contaldo v úvodu knihy.

Vášeň pro úžasné jídlo Italy spojuje, italská krajina je však velmi rozmanitá a ráz krajiny ovlivňuje i charakter regionálních kulinářských stylů. V první kapitole představují syté pochoutky z hor – hřejivé pokrmy z těstovin, rýže nebo brambor s lahodnou chutí másla. V další části se přesouvají na pobřeží a seznamují čtenáře se svěžími recepty z mořských ryb a plodů moře. Ve třetí kapitole pak představují jídla z bohatství řek a plání.

Kniha obsahuje více než 80 receptů, které doplňují fotografie lákavých pokrmů. Nechybí však ani snímky fascinujících scenérií italské krajiny a ze života městských i venkovských obyvatel Itálie.

Vydalo nakladatelství Euromedia Group, k. s. – Ikar v srpnu 2014, MOC 449 Kč

Videa

reklama

reklama