Pappardelle s liškovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pappardelle s liškami  Foto:
Pappardelle s liškami
Foto: Michal Šajmir

Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří výtečný tandem. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě lépe – s čerstvými nudlemi.

Suroviny
pappardelle 400 g
čerstvé lišky 250 g
máslo 2 lžíce
bílé víno 1,5 dl
čerstvě strouhaný parmezán 50 g
cibule 1 ks
smetana ke šlehání 1 kelímek
sůl
čerstvě namletý bílý pepř
pár hoblin parmezánu na ozdobu
Postup
1

Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a zlehka orestujte. Do pánve přidejte dobře omyté lišky, osmahněte společně s cibulí, zalejte vínem a nechte chvíili zredukovat. Následně vlijte šlehačku, dochuťte solí a pepřem a nechte opět zredukovat na řidší omáčku. Na závěr přidejte nastrouhaný parmezán, který omáčku zahustí.

2

Pappardelle uvařte podle návodu – al dente, slijte vodu a smíchejte s liškovou omáčkou.

3

Podávejte ozdobené hoblinkami parmezánu.

Pappardelle s liškami  Foto: Michal Šajmir

Pappardelle s liškami. Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

 

Videa

reklama

reklama