Pappardelle s hovězím ragú

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pappardelle s hovězím ragú Foto:
Pappardelle s hovězím ragú
Foto: profimedia.cz

Těstoviny jsou nejlepší, když je ještě přímo v hrnci nebo na pánvi promícháte s ostatními ingrediencemi. Vše se krásně propojí a teprve pak dostane jídlo ten správný šmrnc.

Suroviny
Na ragú:
olivový olej 3 lžíce
mleté hovězí maso 1 kg
mrkev 1 ks
řapíkatý celer 1 ks
cibule 2 ks
česnek 3 stroužky
čerstvý rozmarýn 1 lžíce
červené víno 2 hrnky
rajčatová passata 3 hrnky
sůl
Na pesto:
dýňová semínka 150 g
česnek 2 stroužky
čerstvá petrželka 1/4 hrnku
čerstvá šalvěj 1 lžíce
olivový olej 1/3 hrnku
sůl
Pappardelle:
parmazán 1/4 hrnku
Postup
1

Ragú: Na velké pánvi rozehřejte olej a opékejte mleté maso, až bude hnědé. Přidejte mrkev a celer nakrájené na větší kolečka, cibuli a česnek a opékejte asi 8 minut. Přidejte rozmarýn, tymián, bobkové listy, víno a rajčatovou pastu nebo protlak a vařte asi 45 minut, dokud směs nezhoustne. Dejte stranou.

2

Pesto: V mixéru rozemelte dýňová semena a česnek. Přidejte petrželku, šalvěj a olej a vše smíchejte do husté pasty. Dejte stranou.

3

Těstoviny uvařte ve slané vařící vodě podle návodu a nechte okapat.

4

Podávejte pappardelle přelité ragú, pestem a parmazánem.

Pappardelle s hovězím ragú Foto:

Pappardelle s hovězím ragú, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama