Pappardelle s cuketou a citronem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Pappardelle s cuketou a citronem Foto:
Pappardelle s cuketou a citronem
Foto: profimedia.cz

Odlehčete těstoviny pomocí dlouhých plátků cukety, které se mezi nudlemi vizuálně téměř ztratí, ale jejich svěží chuť, podtrhnutá citronem, z nich vykouzlí dokonalé letní jídlo.

Suroviny
olivový olej 1 lžička
cuketa 1 ks
česnek 1 stroužek
najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
ricotta 3 lžíce
Postup
1

Ve vařicí osolené vodě vařte těstoviny 10 minut.

2

Škrabkou na brambory nastrouhejte cuketu na dlouhé širší plátky. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte připravenou cuketu a česnek. Restujte 3 minuty, potom přidejte citronovou kůru a šťávu a sýr.

3

Těstoviny nechte okapat, vmíchejte je do cuketové směsi, dobře dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Pappardelle s cuketou a citronem Foto:

Pappardelle s cuketou a citronem, foto: Profimedia.cz

Mnoho dalších receptů, kde hraje hlavní roli cuketa, najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH: 

 

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.
Videa

reklama

reklama