Pappardelle primavera

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Pappardelle primavera Foto:
Pappardelle primavera
Foto: profimedia.cz

Klasická Primavera omáčka je poměrně tučná, ale na jaře si můžete připravit její odlehčenou variantu.

Suroviny
těstoviny pappardelle 200 g
mražené sójové boby 50 g
zelené fazolové lusky 100 g
mléko 150 ml
nízkotučný čerstvý sýr s česnekem a bylinkami 100 g
sůl
mletý černý pepř
pár hoblinek parmazánu
Postup
1

Vodu ve velkém hrnci přiveďte do varu, přidejte těstoviny a vařte 4 minuty. Přidejte sójové boby a zelené fazolky a vařte další 4 minuty nebo dokud nebudou těstoviny „al dente“.

2

Dejte okapat těstoviny a do ještě horkého hrnce nalijte mléko a přidejte čerstvý sýr. Míchejte při nízké teplotě, dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří hladkou omáčku.

3

Do hrnce přidejte rajčata a dobře je prohřejte. Potom vraťte do hrnce těstoviny, dochuťte a vmíchejte je do omáčky. Rozdělte na talíře, ozdobte parmazánem a hned podávejte.

Pappardelle primavera Foto:

Pappardelle primavera, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama