Panzanela s pečenými rajčaty

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Panzanela s pečenými rajčaty Foto:
Panzanela s pečenými rajčaty
Foto: profimedia.cz

Panzanela je klasický italský salát, připravený ze včerejšího chleba. Chleba se tradičně namáčí do olivového oleje nebo octa, potom vyždíme, aby se trochu vysušil a naláme na kousky. Osmaží se na olivovém oleji do zlatohněda a křupava. Hodí se jako příloha k pečené zelenině nebo k salátu caprese.

Suroviny
světlý chléb 1 ks
salátové listy 80 g
kuličky mozzarelly 300 g
sůl
čerstvě mletý černý pepř
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 °C. Rajčata dejte na pekáč a přelijte je polovinou olivového oleje. Dobře ochuťte solí a pepřem.

2

Pečte 20–25 minut nebo dokud nezačnou rajčata hnědnout. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

3

Zbývající olej rozehřejte na pánvi, nalamte do něj chleba na větší kousky a opékejte 2–3 minuty nebo dokud nebude zlatohnědý a křupavý.

4

Salátové listy rozložte na servírovací talíře, posypte je pečenými rajčaty a opečeným chlebem. Mozzarellu natrhejte na větší kousky a nasypte navrch. Natrhejte bazalkové lístky na hrubé kousky a dejte je na salát. Polijte citronovou šťávou a podávejte.

Panzanela s pečenými rajčaty Foto:

Panzanela s pečenými rajčaty, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama