Panenka z divočáka s hruškovým pyré

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Panenka z divočáka s hruškovým pyré Foto:
Panenka z divočáka s hruškovým pyré
Foto: archiv Prima

Máme pro vás tip na slavnostní oběd či večeři. Vyzkoušejte recept od Zdeňka Pohlreicha na panenku z divočáka a doplňte ho jemným hruškovým pyré.

Všechny recepty z 21. dílu s tématem KANČÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
kančí panenka
červené víno 1 dcl
rozmarýn
sůl
Na pyré:
hruška 2 ks
voda 2 dcl
anglická hořčice
kremžská hořčice
tymián 3 snítky
sůl
Na brambory.
brambory
Postup
1

Hrušky rozpulte, oloupejte, zbavte je jádřinců a dejte povařit do osolené vody. V kastrůlku nechte rozehřát máslo, přisypte lístky tymiánu a poduste v něm uvařené hrušky. Pak je vyndejte stranou, rozmixujte a vraťte zpátky do kastrůlku. Přidejte lžičku anglické a kremžské hořčice a promíchejte.

2

Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na silné plátky a orestujte na olivovém oleji.

3

Panenku očistěte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a panenku nechte orestovat se snítkou rozmarýnu. Pak ji vyndejte stranou, pánev zalijte červeným vínem a šťávou z kančího masa a nechte odpařit.

4

Na talíř nandejte hruškové pyré, opečené brambory, nakrájenou panenku a polijte omáčkou z červeného vína.

Panenka z divočáka s hruškovým pyré Foto:

Panenka z divočáka s hruškovým pyré Foto:

Zdeněk Pohlreich Foto:

Zdeněk Pohlreich, foto: archiv Prima

Uložit

Videa

reklama

reklama