Pampeliškový salát s vejcem natvrdo

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pampeliškový salát s vejcem natvrdo  Foto:
Pampeliškový salát s vejcem natvrdo
Foto: Hodně domácí

Jaro je tu a v přírodě se na světlo dere spousta rostlin a mnoho z nich stojí za pozornost i v kulinárním smyslu slova. Mladé křehké lístky pampelišek jsou fantastické do salátu, ale sezona jejich použitelnosti je velmi krátká, proto si ji nenechte utéct!

Ideálně sbírejte světlé lístky, které se právě prodraly vlhkou jarní půdou. Vyřežte je z půdy i s kusem kořenu, aby se lístky nerozpadly. Před kuchyňskou úpravou kořen odstraňte a listy pečlivě očistěte, důkladně je promyjte a osušte, nejlépe v salátové odstředivce nebo alespoň v látkové utěrce. Salát je výborný proti jarní únavě, obsahuje vitamin C, detoxikuje tělo a má víc železa než špenát. Tak proč jej nevyzkoušet!

Článek

Princezna Pampeliška  Foto:

Princezna Pampeliška

Vyznavači jedlých květů ji milují horoucí láskou. Ti ostatní taktéž. Ti první pro její jedinečné kulinární vlastnosti, ti druzí pro její neobyčejně krásnou barvu.
Suroviny
čerstvé lístky pampelišek 2 velké svazky
vejce uvařená natvrdo 4–6 ks
čerstvá pažitka
Dresink:
vinný ocet nebo umeocet 1 lžíce
čerstvě namletý pepř
himálajská sůl
špetka cukru nebo pár kapek javorového sirupu
dijonská hořčice 1 lžička
Postup
1

Všechny suroviny na dresink vyšlehejte do hladké emulze a vlijte do mísy s očištěnými lístky pampelišek. Jemně promíchejte.

2

Salát rozdělte na talíře a navrch dejte nakrájená vejce natvrdo, která ještě lehce osolte. Vše posypte nasekanou pažitkou a ihned podávejte, než lístky zavadnou.

3

PRIMA TIP: Do salátu můžete přidat i další jarní zeleninu, např. ředkvičky, kedlubnu, zelený chřest nebo hráškové výhonky. K pampelišce také skvěle ladí čerstvý kozí sýr.

Pampeliškový salát s vejcem natvrdo  Foto: Pampeliškový salát s vejcem natvrdo; foto: Hodně domácí

Hodně domácí blog

Hodně domácí Foto:

Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.

Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte. "

Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.

Užijte si jich, stejně tak jako života!

Uložit

Videa

reklama

reklama