Palačinky crêpes Suzette

Doba přípravy:
Palačinky crêpes suzette  Foto:
Palačinky crêpes suzette
Foto: archiv Prima

Palačinky podle Suzette – to je klasika mezi francouzskými dezerty. A v čem se skrývá tajemství této lahůdky? V dokonalé pomerančové omáčce.

Všechny recepty z 22. dílu s tématem VÝLET DO PAŘÍŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".


Suroviny
Na těsto:
polotučné mléko 250 ml
vejce 2 ks
sůl 1 špetka
Na pomerančovou omáčku:
pomerančový likér
Postup
1

Připravte si těsto na palačinky a nechte ho aspoň 20 minut odstát. Mezitím udělejte pomerančovou omáčku: 2 pomeranče oloupejte a kůru nakrájejte na nudličky.

2

V pánvičce nechte rozpustit máslo, zasypte cukrem a nechte ho rozpustit, až se vytvoří karamel. Zalijte šťávou ze dvou pomerančů, přidejte nakrájenou kůru a nechte povařit.

3

Na závěr přidejte kapku pomerančového likéru. Palačinky usmažte na másle a nechte je obalit v pomerančové omáčce. Pak je nandejte na talíř, zalijte zbytkem omáčky a podávejte.

Palačinky crêpes suzette  Foto:

Zdeněk Pohlreich v Paříži Foto:

Zdeněk Pohlreich v Paříži, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama