Ovocný salát s vanilkovou zmrzlinou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Ovocný salát s vanilkovou zmrzlinou Foto:
Ovocný salát s vanilkovou zmrzlinou
Foto: Vlado Kníž

V zimě spousta z nás zapomíná tak trochu na ovoce. A nejenže se nám tím nedostávají drahocenné vitamíny, ale je to také velká škoda, protože spoustu ovoce lehce seženeme i v zimě. Vyzkoušejte tuto vitamínovou bombu po vzoru Zdeňka Pohlreicha a nebudete litovat.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
vanilková zmrzlina
žlutý meloun
meloun žabí kůže
červené jablko 1 ks
zelené jablko 1 ks
karambola
maliny
borůvky
citronová šťáva
limetová šťáva
grenadina
meduňka
Postup
1

Ovoce očistěte, zbavte jádřinců a nakrájejte. Pokapejte citronovou, pomerančovou a limetovou šťávou. Dochuťte medem, pár kapkami grenadiny a nakrájenou meduňkou.

2

Salát promíchejte, nandejte na talíř a nakonec přidejte červené ovoce – například maliny – a borůvky. Dozdobte lžící vanilkové zmrzliny a lístky meduňky.

Ovocný salát s vanilkovou zmrzlinou Foto:

Ovocný salát s vanilkovou zmrzlinou, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento pokrm podle videoreceptu přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama