Ovocný koláč s drobenkou

Doba přípravy:
Ovocný koláč s drobenkou  Foto:
Ovocný koláč s drobenkou
Foto: Češka z Česka

Jednoduchý ovocný hrnkový koláč s drobenkou, to je letní klasika. Podle sezonnosti můžete doplnit ovoce, které právě zraje a máte ho k dispozici. Připravený je navíc během chvilky! :)

Článek

Křupavý nekynutý koláč s borůvkami  Foto:

25+ neodolatelných receptů na koláče a dezerty s křupavou drobenkou

K létu patří voňavé ovocné koláče a určitě se shodneme, že ty nejlepší z nejlepších korunuje křupavá drobenka vonící máslem. Drobenka ale korunuje i klasické koláčky nebo...
Suroviny
Těsto:
moučkový cukr 3/4 hrnku
vanilkový cukr 1 sáček
mléko 1 hrnek
olej 3/4 hrnku
vejce 1 ks
prášek do pečiva 1/2 sáčku
čerstvé jahody, třešně nebo jiné ovoce 500 g
Drobenka:
moučkový cukr 1/2 hrnku
máslo 70 g
mandlové lupínky 100 g
Postup
1

Do misky dejte polohrubou mouku, moučkový cukr a máslo (je lepší, když máslo necháte předem chvilku mimo lednici, aby nebylo tak tuhé).

2

Prsty vypracujte drobenku a odložte stranou, než ji budete potřebovat.

3

Nejlépe v robotu smíchejte všechny ingredience na těsto kromě ovoce.

4

Vypracujte hladké těsto, které nalijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a stěrkou rozprostřete do všech stran.

5

Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté a nakrájené ovoce poklaďte na těsto.

6

Drobenkou bohatě posypte celý koláč. Pečte přibližně 25 minut, dokud nezezlátne.

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

Videa

reklama

reklama