Ovocný chlebíček s medovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Ovocný chlebíček s medovou omáčkou Foto:
Ovocný chlebíček s medovou omáčkou
Foto: Výpečky.com

Možná si někdo řekne, že to není žádné vaření, ale kdo má rád vychytané zdravé snídaně, tak musí vyzkoušet. Medová omáčka je skvělá a navíc voní po mátě. Pokud chcete ráno ušetřit čas, tak vám bude stačit tekutý med.

Suroviny
čerstvý sýr Fénix, Lučina nebo ricotta
lesní ovoce
chia semínka
Medová omáčka:
med 2 lžíce
pomerančová šťáva 2 lžíce
máslo 1 lžíce
Postup
1

Na omáčku rozehřejte med s máslem, přidejte mátu a pomerančovou štávu, kterou nechte trochu vyvařit tak, aby omáčka měla správnou konzistenci.

2

Chleba z obou stran opečte v topinkovači. Po chvilce natřete sýr, poklaďte ovocem a pokapejte medovou omáčkou. Na závěr obložený chlebíček posypejte chia semínky.

Ovocný chlebíček s medovou omáčkou Foto:

Ovocný chlebíček s medovou omáčkou Foto:

Ovocný chlebíček s medovou omáčkou, foto: výpečky.com

Výpečky.com, Foto: Ochutnejte Výpečky!

Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama