Pečeme bez lepku: Cupcaky s ovocem  Foto:
Název v překladu znamená dortík v hrnku a odkazuje na to, že cupcaky původně vznikly jako drobné rychlé pohoštění ke svačině. Zamilují si je zejména děti, které je zvládnou připravit samy.
Domácí rebarborový crumble Foto:
Crumble je vlastně takový koláč bez těsta, zapečený s drobenkou a většinou se podává v zapékacích mističkách, protože na dezertním talířku by moc hezky nevypadal. Na chuti mu to ale rozhodně neubírá...
Salát z fenyklu, špenátu a černé quinoy s grapefruitem Foto:
Quinoa je vydatná pseudoobilovina a její bílkoviny obsahují vyvážený poměr všech esenciálních aminokyselin. Černá quinoa je křupavější a má výraznější oříškovou chuť než její světlá příbuzná a skvěle...
Rebarborový dort s vanilkovým krémem  Foto:
Rebarbora je sezonní záležitost a je potřeba si ji pořádně užít. Je báječná v klasickém drobenkovém koláči na plech, ale můžete ji vyzkoušet i v tomto šťavnatém skandinávském dortu.
Jamajská křídla  Foto:
Jamajská kuchyně je známá mimo jiné inovativním používáním koření a ovoce i ve slaných pokrmech a tento recept je toho jasným důkazem. Vůně pomeranče se s chutí a vůní kuřete snoubí naprosto dokonale.
Jáhelník 2x jinak Foto:
Jáhelník je velmi jednoduchý recept, který vám odpustí mnoho. Když se odkloníte od originálu se sušenými švestkami, můžete nahrazovat dle libosti jednotlivé suroviny (dokonce i jáhly lze doplnit...
Šneci z vinné klobásy a restovaná jablka  Foto:
Vinná klobáska a karemalizovaná cibule, to je kombinace, která se nikdy neomrzí. Když ale navíc přidáte ještě ovoce, dodáte jídlu nové grády a nebudete muset přidávat ani tolik cukru, protože ovoce...
Avokádová čokopěna s malinami  Foto:
Škoda, že původní český název avokáda – hruškovec – se moc neujal. Téhle superpotravině nabité vitaminy, minerály, vlákninou a zdraví prospěšnými tuky by slušel. Pravidelnou konzumací snižujete...
Pečeme bez lepku: Rebarborový koláč Foto:
Příjemně nakyslá chuť rebarbory je do sladkých koláčů nepřekonatelná. Konzumovat by se ale měla jen v jarních měsících a vždy tepelně upravená. Později už se to kvůli vysokému obsahu kyseliny...
Lipový salát se sýrem a pomerančem Foto:
Jíst mladinké lipové listí rovnou z větví na stromech je největší blaho květožrouta. Čas téhle vrcholné rozkoše je však zatraceně prchavý. U jednotlivého stromu trvá tak týden. Naštěstí lípy raší na...
Videa

reklama

reklama