Salát s pomerančem, červenou řepou a oříšky  Foto:
Skvělá kombinace chutí, kterou si určitě zamilujete. Zemitá řepa si báječně rozumí se svěžím pomerančem a křupavými oříšky. Skvělé jako lehká podzimní večeře!
Jablečný crumble s křupavou krustou Foto:
Crumble je skvělým řešením pro ty, kteří si netroufají na práci s těstem, ale přesto by rádi připravili dobrý ovocný koláč. Tohle je totiž něco jako koláč bez těsta – prostě ovoce zapečené s křupavou...
Jablečná omáčka  Foto:
Jablečná omáčka je pro nás možná trochu netradiční, ale určitě ji zkuste – mile vás překvapí. Je trochu sladká, trochu pikantní, trochu slaná a výborně se hodí k méně výraznému masu, jako je kuřecí...
Kuře se salátem alla Waldorf Foto:
Šťavnaté kuřecí maso a k tomu výtečný salát s jablkem, celerem a ořechy. Tohle jídlo je prostě ideální večeře – nabité vitamíny i bílkovinami. A tak trochu jako bonus uspokojí i chutě na sladké :)
Mrkvová polévka ovoněná citrusy  Foto:
Kořeněné mrkvi výrazně prospěje spojení se svěžími citrusy, které polévce dají potřebný šmrnc. Můžete podávat jako překvapivý studený předkrm, ale pokud se potřebujete ohřát, můžete ji podávat i...
Zmrzlinová věž s mandlovým pískem a kávovými zrny  Foto:
Pokud nejste fanda do pečení, i tak můžete připravit slavnostní dezert, který si zaslouží ovace. Zkuste efektní věže ze smetanové zmrzliny s ovocem, mandlemi a kávovými zrny v čokoládě.
Bábovka s jablečným moštem  Foto:
Věděli jste, že do bábovky můžete místo mléka nebo smetany použít jablečný mošt? Spolu se skořicí a strouhaným jablkem tvoří neodolatelnou podzimní kombinaci.
Špaldový chlebíček s banány a borůvkami  Foto:
Vláčný banánový chlebíček se doslazuje přírodními cukry, které jsou v banánech a borůvkách, a trochou medu. Žádaný nízký glykemický index má med květový. Borůvky svoji barvu získaly díky pigmentům...
Cobbler aneb Švestky pod pokličkou  Foto:
Zejména Američané i Britové milují jednoduché dezerty zvané cobbler, kdy se pod pokličkou z křupavého těsta skrývá šťavnatá ovocná náplň.
Tradiční polský bigos se sušenými švestkami Foto:
Tradiční polská kuchyně využívá podobné suroviny jako ta česká, vepřové maso, houby a kysané zelí doplňuje v tomto receptu papriková klobáska, hovězí maso a sušené švestky. Výsledek je chuťově...
Videa

reklama

reklama