Ovesno-pohankové košíčky plněné kakaovým krémem

Doba přípravy:
Ovesno-pohankové košíčky plněné kakaovým krémem  Foto:
Ovesno-pohankové košíčky plněné kakaovým krémem
Foto: Hana Tranová / @hannpettsfood

I mlsat se dá zdravě a tady je důkaz! Tyhle veganské košíčky obsahují samé zdravé ingredience, takže při mlsání nemusíte mít žádné výčitky :)

Patří ovesné vločky mezi stálice vaší kuchyně? Tady je další várka receptů, co s nimi můžete podniknout:

Článek

Nejlepší recepty z ovesných vloček Foto:

16 nejlepších receptů z ovesných vloček

Ovesné vločky jsou hitem posledních let ve zdravé výživě. Zdánlivě obyčejná surovina je nejen velmi výživná, ale i plná vitaminů, stopových prvků a vlákniny. Vločky mají...
Suroviny
Těsto:
pohankové pukance 150 g
jemné ovesné vločky Emco 200 g
rozmixované mandle 50 g
namočené a rozmixované datle 100 g
lněné vajíčko (smíchejte mletá lněná semínka s vodou a nechte 20 minut odstát)
trochu vody nebo rostlinného mléka podle potřeby
Krém:
namočené kešu ořechy 1 hrnek
namočené datle 150 g
kokosové mléko
kokosový olej 1 lžíce
kakaové máslo 50 g
raw kakaový prášek 5 lžic
čerstvé ovoce na ozdobu (nemusí být)
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 stupňů.

2

Mezitím smíchejte všechny ingredience na těsto, měla by vzniknout lepkavá hmota, kterou následně vtlačte do formy na muffiny tak, aby uvnitř zůstal volný prostor na krém.

3

Pečte prvních 15 minut při 200 stupních, poté snižte na 180 stupňů a pečte dalších 20 minut nebo podle barvy, dokud nejsou košíčky krásně zlaté a křupavé. Poté vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout.

4

Na krém nejdříve rozmixujte namočené kešu a datle a postupně přidávejte zbytek ingrediencí (kokosové mléko přidávejte po lžičkách dle konzistence a citron dle chuti).

5

Hotovým krémem naplňte vychladlé košíčky, ozdobte ovocem a nechte odpočinout v ledničce alespoň 2 hodiny.

Ovesno-pohankové košíčky plněné kakaovým krémem  Foto: Ovesno-pohankové košíčky plněné kakaovým krémem; foto: Hana Tranová/@hannpettsfood

Recept byl vytvořen ve spolupráci s výrobcem ovesných vloček Emco.

Seznamte se s @hannpettsfood

hannpettsfood Foto:

Jmenuji se Hanka Tranová, momentálně bydlím v Praze a bude mi 20 let. O zdravý životní styl jsem se začala zajímat v 16 letech, kdy jsem začala sama zkoušet nové recepty ve zdravější verzi. K osmnáctinám jsem dostala mobil s kvalitním fotoaparátem, a tak jsem začala fotit jídlo a založila si instagram @hannpettsfood s tím, že to bude sloužit jako můj "What I eat in a day" a "úschovna" mých receptů, takže první fotky byly nic moc (spíše nic než moc :).

Postupně jsem začala jídlo více zdobit, fotit z více úhlů a najednou mě začínali sledovat další a další uživatelé. Čím více lidí mě sledovalo, tím více jsem se snažila mít pěkné fotky a tvořit zajímavé recepty. Nikdy by mě ale nenapadlo, že můj účet získá tolik followers. Poslední dobou moje aktivita bohužel trochu klesla kvůli zkouškovému období, což mě vážně mrzí. Už se těším, až budu mít toto období za sebou a opět začnu pravidelně vymýšlet a zkoušet nové recepty.

Videa

reklama

reklama