Ovesné sušenky s borůvkami a bílou čokoládou

Doba přípravy:
Ovesné sušenky s borůvkami a bílou čokoládou Foto:
Ovesné sušenky s borůvkami a bílou čokoládou
Foto: archiv Hera

Ovesné vločky jsou báječná surovina, která stojí pár korun a dá se z ní vykouzlit spoustu dobrot. Kromě sladkých i slaných kaší nebo granoly z vloček jednoduše upečete i báječně křupavé sušenky, na kterých si pochutná celá rodina.

Suroviny
Hera máslová příchuť 115 g
vanilkový extrakt 1/2 lžičky
vejce 1 ks
soda 1/2 lžičky
sušené nebo čerstvé borůvky 150 g
Ozdoba:
Postup
1

Změklou heru s hnědým cukrem, vanilkou a vejcem vyšlehejte do hladkého krému.

2

Zvlášť smíchejte mouku, jedlou sodu a ovesné vločky.

3

Všechny ingredience spojte dohromady do hladkého těsta a nakonec jemně vmíchejte borůvky.

4

Plech vyložte pečicím papírem, pomocí lžíce nandejte malé bochánky na plech. Pečte 12–15 minut (dozlatova) v předehřáté troubě na 200 °C, u horkovzduchu na 180 °C. Po upečení nechte sušenky vychladnout.

5

Nakonec sušenky ozdobte rozehřátou bílou čokoládou.

Recept

Zdravé sušenky z ovesných vloček s jahodovou omáčkou  Foto:

Bezlepkové sušenky z ovesných vloček s jahodovou omáčkou

I mlsat se dá zdravě! Kuchař Martin Kincl připravil v pořadu Pečeme podle hvězd bezlepkové sušenky s brusinkami a mandlemi, které doplnil svěží omáčkou z čerstvých jahod.

Recept

Ovesné sušenky s banánem  Foto:

Ovesné sušenky s banánem

Tyto ovesné sušenky jsou nejjednodušší na světě. Není v nich žádný přidaný cukr a základem pro ně jsou v podstatě jen dvě ingredience a zbytek se dá obměňovat podle chuti...

Recept

Kořeněné ovesné sušenky s hrozinkami Foto:

Kořeněné ovesné sušenky s rozinkami

Na povrchu křupavé, ale uvnitř trochu měkké a příjemně lepivé. Voňavý hřebíček přidává sušenkám okouzlující jiskru, bez které by to nebylo ONO!

Videa

reklama

reklama