Ovesné palačinky s ricottou a avokádovou salsou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Ovesné palačinky s ricottou a avokádovou salsou Foto:
Ovesné palačinky s ricottou a avokádovou salsou
Foto: kuchařka Pravé a lahodné jídlo

Tyto lehké bezlepkové palačinky v sobě skrývají ricottu bohatou na bílkoviny a kvalitně zpracovaný oves, který je výborným zdrojem rozpustné vlákniny. Kdybyste chtěli palačinky sladké, podávejte je s nasekanými vlašskými ořechy a trochou medu.

Článek

16 receptů na placky a placičky Foto:

16 receptů na placky a placičky

Proč máme tak rádi jídla, která se servírují v podobě placek či placiček? Je v tom jistě vzpomínka na dětství – pizza, lívance, bramboráky či karbanátky jsou oblíbená...
Suroviny
ovesné vločky 100 g (1 hrnek)
ricotta 230 g (1 hrnek)
vejce 4 ks
mléko 60 ml (1/4 hrnku)
najemno nastrouhané batáty (sladké brambory) 150 g (1 hrnek)
olivový olej na potření
baby špenát 50 g (1 hrnek)
Avokádová salsa:
rozpůlená chery rajčátka 200 g
malé avokádo nakrájená na kostky 1 ks
čerstvé bylinky, nasekané (např. pažitka, bazalka nebo petržel) 2 lžíce
olivový olej 2 lžičky
Postup
1

Na avokádovou salsu smíchejte dohromady rajčata, avokádo, bylinky a olivový olej.

2

Ovesné vločky rozmixujte v mixéru, dokud nevznikne hrubá mouka. Přidejte ricottu, vajíčka, mléko a kypřicí prášek a mixujte, dokud není těsto hladké. Zamíchejte nastrouhané batáty.

3

Na plotýnce o střední teplotě rozpalte teflonovou pánev a potřete ji olivovým olejem. Na jednu palačinku nalijte na pánev třetinu hrnku těsta. Pečte z každé strany 2 minuty, dokud palačinka nezezlátne a není propečená. Palačinky udržujte teplé, dokud nespotřebujete zbytek těsta. Kdyby bylo potřeba, přidejte na pánev více oleje.

4

Na jednu osobu podávejte dvě palačinky s avokádovou salsou a baby špenátem.

Pravé a lahodné jídlo: více než 100 receptů z neupravených potravin pro vaše zdraví a pohodu

Pravé a lahodné jídlo Foto:

Chrissy Freer

Žijeme ve světě, který je plný nejrůznějších diet a poruch příjmu potravy. Skutečně si nejsme schopni najít čas, abychom si jídlo opravdu vychutnali? A vychutnali si ho v průmyslově nezpracované zdravé podobě, která nám dodá pořádnou dávku energie a elánu?

To, že v současné době děláme něco špatně, ukazují i zvyšující se počty diabetiků a lidí s podrážděným zažívacím ústrojím. Také velmi časté potravinové alergie a nesnášenlivosti mluví jasnou řečí.

Myšlenka, že by nám měly pomoct diety se sníženým obsahem tuku nebo nízkotučné potraviny, už není zcela aktuální. Ve skutečnosti právě tyto potraviny jsou často zpracovávány potravinářským průmyslem. Aby se totiž zachovala chuť a prodloužila jejich expirační doba, jsou plné cukrů, zahušťovadel a stabilizátorů.

V této knize vám výživová poradkyně, autorka receptů a maminka Chrissy Freer ukáže, jak rychle a snadno připravit pokrmy z pravých potravin. Tyto lahodné recepty určitě rádi připravíte pro vaši rodinu i pro přátele. Zamilujte se do pravých potravin!

Vydalo nakladatelství Omega

Videa

reklama

reklama