Ovesná kaše s karamelizovanými jablky

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Ovesná kaše s karamelizovanými jablky Foto:
Ovesná kaše s karamelizovanými jablky
Foto: KitchenStory.cz

Nač si kupovat něco, co na přípravu není vlastně vůbec složité. Domácí kaše má totiž své nepopiratelné výhody! Můžete sladit, čím chcete a kolik chcete. Navíc příchuť se dá měnit podle nálady a podle aktuálního stavu lednice.

Jednou lesní ovoce, podruhé zase jen jablko a hruška. Navíc ovesné vločky jsou bohaté na bílkoviny a vitaminy řady B. Pokud máte problémy se zažíváním, je pro vás tato snídaně ideální variantou! Zasytí, a přitom je lehce stravitelná.

Suroviny
mandlové mléko 350 ml
med 1 lžíce
sůl 1 špetka
mletá skořice 1/2 lžičky
nasekané vlašské ořechy 1 lžíce
jablko 1/2 ks
máslo 1 lžíce
třtinový cukr 1 lžíce
Postup
1

V rendlíku promíchejte vločky a mléko. Přidejte špetku soli a vařte za občasného míchání 4–5 minut. Mezitím si na pánvi nechte rozpustit lžíci másla a přidejte na plátky nakrájené jablko, které posypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Kousky jablka můžete přidat i přímo do vloček, ale to záleží na každém, jak moc ovocnou chce snídani mít. Do kaše přidejte med, skořici a nechte povařit doměkka. Ke konci je potřeba, jako u všeho, ochutnat a dochutit. Těch pár minut navíc za ty slastné výrazy strávníků rozhodně stojí za to.

2

Hotovou kaši naservírujte do misky, ozdobte plátky karamelizovaných jablek a na závěr posypte nasekanými ořechy.

Ovesná kaše s karamelizovanými jablky Foto:

Ovesná kaše s karamelizovanými jablky                                                   Foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama