Outdoorový ramen

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Outdoorový ramen  Foto:
Outdoorový ramen
Foto: Outdoorová kuchařka

Japonská polévka ramen je ve své domovině tak populární, že existují specializované ramenérie – restaurace, kde se nic jiného nepodává.

Tak sofistikovanou pochoutku jako v proslulém tokijském podniku Takano na treku sice nepřipravíte, oproti obvyklým nudlovkám z pytlíku ale bude outdoorový ramen skutečným rolls-roycem. Když budete mít v batohu místo, přibalte ještě dvě vařená vejce, která do klasické verze ramenu patří, případně kousek pečeného masa, jež se do polévky nakrájí na plátky.

Další recepty, které se hodí na trek nebo do kempu najdete v letním čísle časopisu Prima Fresh:

Článek

Léto na zahradě s Prima FRESH  Foto:

Nejkrásnější léto na zahradě zažijete s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH je v prodeji již 8. června a těšit se můžete na pořádnou porci prázdninové inspirace!
Suroviny
sušená hlíva ústřičná 10 plátků
mrkev 1 ks
pórek 1/2 ks
česnek 2 stroužky
čerstvý zázvor 2cm kousek
sušený vývar 2 lžičky
nudle mie 150 g
Postup
1

Hlívu namočte do vlažné vody na deset minut. Mrkev nakrájejte na kostičky, pórek na kolečka. Česnek a zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno.

2

V ešusu krátce osmahněte pórek, přidejte mrkev, česnek a zázvor a restujte dvě až tři minuty. Zalijte vývarem rozmíchaným ve tři čtvrtě litru vody a nechte deset minut vařit.

3

Vsypte nudle a houby a vařte ještě tři minuty. Dochuťte sójovou omáčkou a podávejte.

Outdoorový ramen  Foto: Outdoorový ramen; foto: Outdoorová kuchařka

Outdoorová kuchařka

od rodinných výletů po zimní horské expedice

Outdoorová kuchařka Foto:

Petra Pospěchová

Nepostradatelná knížka pro všechny, kdo vyrážejí na výlet či trek a nespokojí se s instantními polévkami nebo konzervami. Přináší chutné, rychlé, lehké a výživné recepty na všechny druhy výšlapů, shrnuje, jak jídlo nejlépe zabalit, naplánovat jídelníček, případně jaké přirozeně léčivé potraviny s sebou vzít pro případ zdravotních potíží.

Petra Pospěchová léta svých zkušeností z hor přetavila v příručku, která mapuje, jak se po všech kulinárních stránkách připravit na víkendový výlet do Jeseníků, zimní přechod ukrajinských hor či himálajské expedice, ale taky na jednodenní výšlap s dětmi. Knížka je užitečná jak pro zkušené vlčáky, kterým rozšíří kulinární obzory a dosavadní jídelníček, tak pro začátečníky, kteří se chystají ven poprvé a potřebují se zorientovat nejen v jedlých surovinách, ale i ve vybavení pro vaření v přírodě. S Outdoorovou kuchařkou hravě zvládnete každou výpravu do hor a přírody vůbec.

Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Videa

reklama

reklama