Osvěžující sangria s ovocem

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 džbán
Osvěžující sangria s ovocem  Foto:
Osvěžující sangria s ovocem
Foto: Škoda nevařit

Sangrii pijou Španělé po celý den – ne každý do ní dává tvrdý alkohol, a tak se dá pro osvěžení popíjet i při práci. Obecně se ale používá červené víno smíchané se sodou nebo šampusem.

Nejlepší je, když je sangria po celé noci pěkně vyspalá – to pak chutná nejlíp, ale není to nutné. Pokud budete chtít extra osvěžující variantu, přihoďte do ní pár kostek ledu.

Suroviny
cukr krupice 3–4 lžíce
šťáva z pomeranče 1 lžíce
šťáva z citronu 1 lžíce
směs citrusů a „pevnějšího“ ovoce (pomeranče, limetky, citron, broskve, hroznové víno, nektarinky)
červené víno 750 ml
soda nebo limonáda 500 ml
vodka 2 lžíce
gin nebo brandy 1 lžíce
Postup
1

Ve džbánu rozmíchejte cukr se šťávou z pomeranče a citronu, přidejte nakrájené ovoce, víno, sodu, vodku, gin a vše zamíchejte.

2

Servírování: sangrii podávejte vychlazenou s ledem

Osvěžující sangria s ovocem  Foto:

Osvěžující sangria s ovoce, foto: Škoda nevařit

Škoda nevařit, Foto: Škoda nevařit: Kuchařka plná hudby

Osmnáctiletý Martin Škoda vaří už dobrých osm let a nyní napsal kuchařku pro své vrstevníky plnou skvělých receptů a hudby. Každé jídlo je připraveno s ohledem na potřeby a možnosti náctiletých a je doprovázeno songem, který správně doladí atmosféru při i po vaření. Marty, jehož múzou je slavný Jamie Oliver, ale nevaří jen pro mladé – jeho originální jídla nadchnou všechny generace.

Knihu Martina Škody „Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby“ vydalo nakladatelství Smart Press a u dobrých knihkupců ji koupíte za 399 Kč.

Videa

reklama

reklama