Ostružinový sorbet

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Ostružinový sorbet Foto:
Ostružinový sorbet
Foto: isifa.com

Ostružiny patří k létu stejně jako zmrzliny a sorbety. Vyrobte si doma osvěžující dobrotu právě z těchto temných plodů s fantastickou chutí.

Suroviny
ostružiny 500 g
cukr 150 g
citronová šťáva 2 lžíce
ostružinový likér 3 lžíce
Postup
1

Vytřiďte nepěkné ostružiny.

2

Ve 150 ml vody na větším ohni svařte cukr a nechte cukrový rozvar vychladnout. Ostružiny rozmixujte s likérem na jemnou směs a zamíchejte s cukrovým sirupem.

3

Hmotu vložte do hlubší mísy a dejte nejméně na 6 hodin do mrazáku. Během prvních 2 hodin každých 30 minut směs prošlehejte, potom jednou za hodinu.

4

Vychlaďte servírovací poháry a naplňte sorbetem.

Videa

reklama

reklama