Ostružinový cheesecake

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 dort
Ostružinový cheesecake  Foto:
Ostružinový cheesecake
Foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

V novém díle Pečeme podle hvězd připravila Maruška Doležalová s maminkou tvarohovou buchtu s ovocným želé, což kuchaře Martina Kincla inspirovalo k vytvoření klasického cheesecaku s výraznou ostružinovou omáčkou. Vyzkoušejte ho také!

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 17.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Suroviny
Bebe sušenky 2 balení
hera 1 balení
měkký polotučný tvaroh 2 balení
bramborový škrob 1 lžíce
vejce 2 ks
Omáčka:
ostružiny 125 g
voda 100 ml
Postup
1

Sušenky nastrouhejte nebo rozmixujte a smíchejte z rozpuštěnou herou.

2

Směs nasypejte do formy a ještě teplou vytvarujte po stěnách a na dno formy. Poté vyšlehejte šlehačku. Dále smíchejte zakysanou smetanu, vejce, cukr, bramborový škrob a polotučný tvaroh.

3

Smíchejte s vyšlehanou šlehačkou a celou směs nalijte do formy. Uhlaďte a poté na směs volně poházejte pár ostružin. Pečte ve vyhřáté troubě na 160 stupňů 55 minut.

4

Na omáčku svařte zbytek ostružin s vodou a cukrem a svářejte na sirup, ideálně ridší, jelikož po vychlázení zhoustne.

5

Po upečení nechte dort vychladnout ideálně do druhého dne. Podávejte ozdobený mátou a ostružinovou omáčkou.

Ostružinový cheesecake  Foto: Ostružinový cheesecake; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na Primě PLAY.

V deváté epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Marie Doležalové a její maminky Renaty. S diváky se podělily o recepty na buchtu s tvarohem a ovocným želé a kuřecí řízky zapečené ve šlehačce.

Pečeme podle hvězd - 9.díl Foto: Pečeme podle hvězd – 9.díl; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Videa

reklama

reklama