Ostré malajské nudle

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Ostré malajské nudle Foto:
Ostré malajské nudle
Foto: profimedia.cz

Pokud máte rádi hodně ostrá jídla, můžete přidat nakrájenou čerstvou chilli papričku navíc.

Suroviny
rostlinný nebo sezamový olej 3 lžíce
vejce 2 ks
vaječné nudle 250 g
česnek 2 stroužky
zelená nebo červená paprika 1 ks
mrkev 1 ks
jarní cibulka 4 ks
kapusta nebo jarní zelí 60 g
uvařené kuřecí nebo vepřové maso 250 g
Na omáčku:
kvalitní kečup 4 lžíce
thajská rybí omáčka 4 lžíce
sladká chilli omáčka 3 lžíce
omáčka ze suchého sherry 3 lžíce
tmavá nebo světlá sójová omáčka 2 lžíce
Postup
1

V hrnku smíchejte všechny ingredience na omáčku.

2

Ve woku nebo na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci oleje. Přilijte vyšlehaná vejce s trochou vody a nechte je usadit do omelety. Překlopte ji na talíř a dejte stranou.

3

Do hrnce s vařící vodou dejte nudle a vařte 3–4 minuty, až začnou měknout.

4

Mezitím rozehřejte ve woku nebo na pánvi zbývající olej, přidejte česnek, nudličky papriky a mrkve a polovinu jarní cibulky. Opékejte a míchejte několik minut, potom přidejte kapustu nebo mladé zelí, potom natrhané maso a vařte dalších pár minut.

5

Přidejte připravenou omáčku, potom okapané nudle a dobře promíchejte. Přidejte také trochu vody z vařených nudlí, aby omáčka lépe přilnula na nudle.

6

Omeletu pevně srolujte a nakrájejte na tenké nudličky, které se zbývající jarní cibulkou navršte na hotové nudle.

Ostré malajské nudle Foto:

Ostré malajské nudle, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama