Orzo pilaf s boloňskou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Orzo pilaf s boloňskou omáčkou Foto:
Orzo pilaf s boloňskou omáčkou
Foto: All

Jestli vás už nebaví vařit si k boloňské omáčce jen špagety, vyzkoušejte tuto verzi s těstovinovou rýží. Je krémovější a hotová za pár minut!

Suroviny
olivový olej 1 lžíce
prolisovaný česnek 2 stroužky
malá cibule, oloupaná a nakrájená na kostičky 1 ks
mleté hovězí 500 g
rajčatová passata 700 g
worchestrová omáčka 2 lžičky
sušené italské bylinky (směs tymián, oregano, bazalka) 2 lžičky
sůl 1 lžička
černý pepř
hovězí vývar 3 hrnky
orzo: těstovinová rýže 1 a 1/2 hrnku
čerstvě nastrouhaný parmazán
čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
1

Připravte velkou hlubokou pánev a rozehřejte na ní olej na středním plameni. Přidejte cibuli, česnek a restujte asi 3 minuty dosklovata.

2

Přisypejte mleté maso a zvyšte plamen. Jakmile maso zhnědne, přidejte zbylé ingredience kromě orza. Když tekutina začně lehce vřít, přisypejte orzo. Rychle promíchejte a snižte plamen.

3

Vařte asi 10 minut, občas promíchejte (především ke konci vaření), aby se orzo nelepilo na dno pánve. Pokud by se tekutina vyvařila příliš rychle, přilijte trochu horké vody.

4

Orzo sundejte z plamene: mělo by být maličko tvrdší, jelikož se velice snadno rozvaří. Než vše dochutíte a naservírujete, bude al dente.

5

Dochuťte, případně promíchejte a servírujte. Ozdobte parmazánem a čerstvou petrželkou.

Orzo pilaf s boloňskou omáčkou 2 Foto: Orzo pilaf s boloňskou omáčkou, foto: recipetineats.com

Videa

reklama

reklama