Oříškové pracny

Doba přípravy:
Oříškové pracny  Foto:
Oříškové pracny
Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Pracny jsou klasické cukroví, které by nemělo na vánočním stole chybět. Směs kakaa, oříšků a koření jim dává nezaměnitelnou chuť. Pusťte se do nich, ať mají čas se chvíli rozležet.

Phillips HR7958 Foto:

K přípravě pracen potřebujete nejen speciální formičky, ale určitě se bude hodit i dobrý robot, který vám pomůže zpracovat těsto. Já jsem pracovala s robotem Phillips HR7958.

Kovový hnětací hák a planetární způsob míchání zvládl všechnu náročnou práci za mě, skvělá je i možnost korigovat rychlost míchání, robot má totiž 7 rychlostí a navíc i pulzní režim pro maximální kontrolu.

Pokud pečete pro velkou rodinu a násobíte množství surovin, oceníte i 4litrovou nádobu, ve které lze zpracovat najednou až 1300 g těsta.

Více informací o robotu najdete na stránkách www.phillips.cz

Suroviny
kakao 30 g
máslo 260 g
mleté oloupané lískové oříšky 120 g
špetka mleté skořice
Postup
1

Nejdříve si připravte všechny sypké přísady. Do hnětací nádoby prosijte mouku a moučkový cukr, přidejte kakao, skořici a mletý hřebíček.

2

V mlýnku na ořechy si umelte lískové ořechy na jemnou moučku. Ořechovou moučku přisypte ke zbytku ingrediencí, kam přidejte i na kostičky nakrájené změklé máslo. Na těsto použijte kovový hnětací hák. Až z těsta bude hladká koule, zabalte ho do potravinové fólie a nechte ho hodinu v lednici odležet.

3

Rozehřejte troubu na 160 °C a těsto naplňte do formiček. Vložte do rozehřáté trouby a pečte asi 20 minut. Vyklopte z formiček a studené obalujte v moučkovém cukru s vanilkou.

Oříškové pracny  Foto:

Oříškové pracny  Foto:

Oříškové pracny  Foto:

Oříškové pracny                                                                  Foto: Tereza Sychrová, FOODLOVER.CZ

Kdo je Foodlover.cz ?

FoodloverJmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, advokátní koncipientka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

 

 

Videa

reklama

reklama