Orientální salát z quinoy

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Orientální salát z quinoy Foto:
Orientální salát z quinoy
Foto: Výpečky.com

Quinoa nás hodně baví... A hledáme pro vás ty nejzajímavější recepty, které z quinoy můžete připravit. Třeba tento svěží salát s orientální chutí máme od Terezy z food blogu Výpečky.com. Je vážně moc dobrý a potěší zvlášť milovníky koriandru.

Suroviny
quinoa 150 g
malá cuketa 2 ks
olivový olej 2 lžíce
limetka 1 ks
čerstvý koriandr 1 hrst
hladkolistá petržel 1 snítka
kousek čerstvé chilli papričky
sůl
Postup
1

Quinou několikrát důkladně properte horkou vodou a nechte okapat. Dejte ji do osolené vroucí vody, vařte asi 15 minut a pak ji pod pokličkou nechte ještě asi 5 minut dojít. Přesný návod je na obale :) Mezitím si na kapce oleje orestujte cuketu nakrájenou na kousky, aby lehce zezlátla, ale zůstala křupavá.

2

Uvařenou a vychladlou quinou nasypte do mísy. Přidejte cuketu, zálivku smíchanou z olivového oleje, limetkové šťávy a soli, přisypte nasekané bylinky a papričku. Nakonec přidejte semínka z granátového jablka.

3

Prima tip: Semínka z granátového jablka dostanete ven jednoduchým trikem. Jablko podélně rozkrojte a nad hlubokým talířem do půlky jablíčka pořádně klepejte dřevěnou vařečkou ze strany, kde je šlupka. Semínka vám z druhé strany samy vyskáčou na talíř :)

Další skvělé recepty z quinoy najdete v našem Speciálu:

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama