Ořechy plněné krémem

Doba přípravy:
Počet porcí: cca 70 ks
Ořechy plněné krémem  Foto:
Ořechy plněné krémem
Foto: Cat & Cook pro KitchenAid.cz

Do Vánoc sice zbývá ještě docela dost času, ale na pečení cukroví není nikdy brzy. Zkuste si zpříjemnit adventní čas typickým vánočním cukrovím – plněnými ořechy.

Suroviny
vlašské ořechy 120 g
máslo 250 g
kvalitní holandské kakao (volitelné)
+ formičky na ořechy
Krém:
máslo 100 g
vlašské ořechy 40 g
kvalitní holandské kakao (volitelné)
Postup
1

Mouku a cukr prosejte na vál. Přisypte najemno namleté vlašské ořechy a přidejte na plátky nakrájené máslo. Pokud chcete, aby ořechy byly tmavé, přidejte dvě lžíce kvalitního kakaa. Špičkami prstů zpracujte těsto do pomyslné drobenky a poté ho spojte pomocí hrany dlaně. Vytvořte kouli a zabalte ji do dvou vrstev potravinové fólie. Takto připravené těsto by mělo odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny, ale lepší je nechat ho přes noc.

2

Troubu předehřejte na 160 stupňů. Těsto napěchujte do formiček na ořechy. Nezapomeňte nechat prohlubeň na krém. Ořechy pečte v troubě asi 8 minut. Hotové ořechy ještě zatepla vyklepněte z formiček, nechte zchladnout a plňte krémem. Jsou ihned měkké, tudíž je nemusíte nechávat odležet.

3

Krém: Máslo pokojové teploty mixujte v kuchyňském robotu 7 minut jen samotné, dokud nenabude na objemu. Bude krásně nadýchané a světlé. Do másla pak přidejte cukr podle chuti a ořechy. Pokud máte světlé ořechy, hodí se tmavý krém. Přidejte tedy 4 lžíce kvalitního kakaa a promíchejte, dokud nebude krém hezky zabarvený. Krém naneste do zdobicího pytlíku s úzkou trezírovací špičkou a nastříkejte ho do ořechů. Pokud nemáte sáček, ořechy můžete promazat pomocí nože.

Ořechy plněné krémem  Foto:

Ořechy plněné krémem  Foto: Ořechy plněné krémem , Foto: Cat & Cook pro KitchenAid.cz

Videa

reklama

reklama