Ořechové rohlíčky

Doba přípravy:
Počet porcí: 18 ks
Ořechové rohlíčky Foto:
Ořechové rohlíčky
Foto: Karolína domácí kuchařka

Kromě rohlíčků je můžete tvarovat různě. Můžete vytvořit trojúhelníky nebo okraje spojit či přehnout přes sebe a vytvořit čtvercové šátečky či okraje zakroutit a vytvořit jakési batůžky – podle toho, co je vám milejší.

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
droždí 20 g
cukr krupice 3,5 lžičky
vlažné mléko 125 ml
sůl 1 špetka
tuk 125 g
bílek 2 ks
Na náplň:
mléko 125 ml
máslo 1 lžíce
vanilkový cukr 1 sáček
mleté vlašské ořechy, předem opražené 200 g
med 1 lžíce
Postup
1

Do mísy nasypte mouku, udělejte do ní důlek a do něj rozdrobte droždí. Posypte cukrem, zalijte trochou vlažného mléka a počkejte, až se začnou na hladině tvořit bublinky. Přidejte žloutky, špetku soli, změklý pokrájený tuk a vypracujte hladké těsto. Propracujte ho na pomoučeném vále do koule a dejte v přikryté míse na půl hodiny do lednice

2

Mezitím svařte v rendlíku mléko s máslem a oběma cukry. Když se mléko začne vařit, vsypte do něj ořechy, zamíchejte, vmíchejte med a vypněte. Nechte zchladnout.

3

Těsto rozválejte na pomoučeném vále na obdélníkovou placku a rozkrájejte ji na čtverce o hraně 7–10 cm. Na střed rozdělte lžící ořechovovu náplň a spojte kraje tak, aby náplň nevytekla. Cípy těsta naproti sobě přeložte jako šáteček a spojte je. Šátečky rozložte na plech vyložený pečicím papírem s rozestupy několik centimetrů (použijte raději 2 plechy), šátečky potřete prošlehaným bílkem a plechy přesuňte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte, dokud nezrůžoví, trvá to asi 15 minut.

Ořechové rohlíčky Foto:

Ořechové rohlíčky

Videa

reklama

reklama