Orecchiette s ricottou a tuňákem

Doba přípravy:
Počet porcí: 3-4
Orecchiette s ricottou a tuňákem Foto:
Orecchiette s ricottou a tuňákem
Foto: Výpečky.com

Ricotta s tuňákem je lahodná kombinace ideální k těstovinám. Místo orecchiette můžete použít samozřejmě i jiný druh pasty.

Suroviny
těstoviny orecchiette 250 g
tuňák ve vlastní šťáve 160 g
ricotta 3 lžíce
čerstvý hrášek 1 hrst
šalotka 2 ks
česnek 2 stroužky
nastrouhaná kůra z půl limetky
čerstvě namletý pepř
mořská sůl
nasekaná hladká petržel
Postup
1

Nejprve si dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Na pánvi si rozehřejte olivový olej, po chvilce nasypte šalotku s česnekem nakrájené na plátky. Po orestování přidejte hrášek, limetkovou kůru a ricottu.

2

Uvařené těstoviny al-dente slijte a ponechte si trochu vodu z těstovin. Uvařené množství těstovin nasypte do pánve, přilijte trochu vody z těstovin a vše promíchejte. Voda z těstovin omáčku rozředí, ale zároveň těstoviny udělá vláčné.

3

Na závěr přidejte slitou konzervu tuňáka a zakápněte citronovou šťávou. Vše opatrně promíchejte, přidejte pepř a nasekanou petrželku.

Orecchiette s ricottou a tuňákem Foto: Výpečky.com

Orecchiette s ricottou a tuňákem Foto: Výpečky.com

Orecchiette s ricottou a tuňákem, Foto: Výpečky.com

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, alevšechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

 

 

Videa

reklama

reklama