Opékaná bramborová kaše se sýrem

Počet porcí: 2–4
Opékaná bramborová kaše se sýrem Foto:
Opékaná bramborová kaše se sýrem
Foto: Hermína / Prima

Bramborová kaše nemusí být jen obyčejná příloha. Můžete ji spojit se sýrem a opéct. Doplňte ji zeleninovým salátkem.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 2. dílu s tématem BRAMBORY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
brambory 600 g
smetana 100 ml
strouhaný sýr Montasio 150 g
míchaný listový salát
citronová šťáva
sůl
jarní cibulka
petrželka
Postup
1

Vařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. K bramborám přistrouhejte také sýr Montasio. Osolte, opepřete a přidejte nasekanou jarní cibulku a petrželku. Vše promíchejte.

2

V pánvi rozpalte olej a bramborovou hmotu dejte do pánve. Neustále hmotou míchejte, odškrabávejte od dna pánve rozpuštěný sýr, dokud nebude každý kousek kaše opečený, když se sýr připeče, není to vůbec na škodu, ale dodá jídlu výbornou chuť. Nakonec hmotu rozprostřete po dně pánve a nechte na posledních pár minut dopéct.

3

K opečené bramborové kaši servírujte míchaný listový salát dochucený olivovým olejem, citronovou šťávou a solí.

Videa

reklama

reklama