Omeleta se špenátem a fetou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Omeleta se špenátem a fetou  Foto:
Omeleta se špenátem a fetou
Foto: profimedia.cz

Tuto báječnou omeletu si vychutnejte jako lehkou večeři nebo královskou víkendovou snídani.

Suroviny
Omeleta:
vejce 6 ks
mléko 30 ml
máslo 50 ml
Náplň:
cibule, oloupaná a nakrájená najemno 1 ks
žampiony, očištěné a nakrájené 250 g
hladká mouka 1 vrchovatá lžíce
plnotučné mléko nebo 12% smetana 350 ml
čerstvý špenát 300 g
feta, rozdrobená 100 g
Postup
1

Na omelety vyšlehejte vejce s mlékem. Ochuťte solí a pepřem. Rozehřejte trochu másla na nepřilnavé pánvi. Vlijte ¼ vaječné směsi a rychle ji krouživým pohybem rozprostřete po celé ploše a opékejte, dokud nebude hotová. Potom ji vyndejte z pánve a přikryjte fólií, aby nevychladla, zatímco budete dělat další tři.

2

Na náplň rozpusťte zbývající máslo a opečte na něm cibuli a houby, dokud nezměknou. Vmíchejte mouku. Postupně přidávejte mléko a stále míchejte. Pár minut nechte povařit.

3

Přidejte špenát a přikryjte pokličkou. Na mírném ohni vařte pár minut, dokud nebude špenát měkký. Vmíchejte fetu. Náplň naneste na každou omeletu, stočte ji a podávejte.

4

PRIMA TIP: Stejnou náplň můžete použít i do palačinek.

Omeleta se špenátem a fetou  Foto:

Omeleta se špenátem a fetou, foto: Profimedia.cz

Další originální jarní recepty ze špenátu najdete v časopise Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Článek

Prima FRESH jaro 2015  Foto:

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jaro se nezadržitelně blíží a všichni milovníci jídla nedočkavě vyhlížejí úrodu čerstvých dobrot. Nejinak je tomu u nás v redakci, proto jsme pro vás připravili nové číslo...
Videa

reklama

reklama